ATTENTION DEAR READERS!!!

As of january 2013 this blog is closed: I have started a new blog and will no longer post here on The Writing Tree. From now on you can find my photographs & tutorials here:


You can follow Nittybits through blogger, bloglovin' and facebook!

Hope to see you there soon :)

Love,
Jenny

Thursday, February 23, 2006

Muis is niet meer... :(

Muis! Zo is het wel weer genoeg geweest! Nu mag je wel weer terugkomen!







Muis is niet meer.

We zullen je missen. Doe de groetjes aan Tijger.

Muis (4 mei 2000 – 23 februari 2006) en Tijger (4 mei 2000 – 14 februari 2003)

Tuesday, February 21, 2006

En voor je het weet…

is er alweer een week voorbij :S

Niet veel gebeurd. Heb genoeg van de winter.

Nieuwsberichtjes tikken, vergaderen, ideeën pitchen, SLAPEN, skateboardlessen van Jeroen (‘Je moet gewoon gaan staan en dan wegrijden!’ Goh, bedankt voor de tip…), schrijven, blij zijn als het lukt, gefrustreerd raken als het niet lukt, films kijken, praten over films, niet dat saaie boek voor school lezen, niet mijn post openen, wel muziek luisteren, hardlopen op zondagochtend, genieten van de frisse lucht, balen van de spierpijn.

Mijn week in een alinea.

In Amerika zijn ze op zoek naar de winnaar van 365 miljoen dollar.

Do I need to say more?
Nee dus.

Tuesday, February 14, 2006

Sophie Scholl

‘Tis net een quiche!’
‘Maar dan viesh…’

Mijn eerste dvd recensie voor Cinema.nl staat online. Sophie Scholl: Die Letzten Tage is genomineerd voor een Oscar. Recensie is anders opgezet dan 8WEEKLY-reviews: het is bijna een artikel over de film zelf. Erg leerzaam en leuk om te schrijven.

Nu snel omkleden, want ga zo uit eten met Jeroen!

Sunday, February 12, 2006

‘Writing is easy…

You just need to stare at a piece of paper until your forehead bleeds.’
~ Douglas Adams

Oké, kom op. Je kan het. Het zit allemaal in je hoofd, nu moet het er alleen nog uit. Kom op! Ga lekker zitten, computer aan, Word opstarten.






Is dat nou stof of heeft iemand een kleed op mijn bureau gelegd?! Hoe kan iemand werken in deze zooi?!?! Weg met dat stof!!! Weg met al die andere troep!!! O… die la zit al vol… En die ook… En... die ook… Dan maar even uitzoeken wat weg kan en wat niet.

(…)

Nou nou! Daar krijg je dorst van! Eerst maar even wat drinken dan. Misschien zo’n lekker koekje erbij? NEE! Eerst schrijven, dan een koek als beloning. Alhoewel… zo’n kleine versnapering kan natuurlijk ook een stimulering zijn voor een briljante woordengolf!

(…)

Juist. Aan de slag. Wat een stilte… Even een muziekje opzetten, dat scheelt al een stuk. Oké, daar gaan we dan. Ja, nu gaat het gebeuren! Ik voel het! Echt waar, wat ik niet allemaal ga schrijven vandaag, dat wil je gewoon niet weten! Vier hoofdstukken - MINSTENS!


Kan iemand me vertellen hoe ik net een heel weekend heb kunnen doorbrengen met luisteren naar Coheed and Cambria terwijl ik probeer een koe naar een gouden beker te leiden?!?!?!?!?!?!?!

GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, February 11, 2006

The future is now

Bij het zoeken naar nieuwtjes voor Cinema.nl kom je nog wel eens leuke dingetjes tegen. Ben benieuwd wat dat gaat opleveren :)

Dat liefde voor een serie of film ook te ver kan gaan bewijst de Brit Tony Alleyne. Alhoewel… Als je van glimmende witte muren en blauwe lichtjes in de vloer houdt…

Tot slot nog een leuk filmpje. Speciaal voor Apple-fans Wouter & Kato (Moehahahaha :D)

Monday, February 06, 2006

Films, interviews en chocomel on the rocks

En toen zat het er al weer op. Tien dagen Rotterdam, en ik leef nog ;) Veel films, nieuwe gezichten en ervaringen later kan ik zeggen dat het zeker geslaagd was. Overweldigend, dat wel, want het aantal films, workshops, lezingen en talkshows was enorm. Maar om zo’n groot festival van achter de schermen mee te maken is eigenlijk al genoeg.

Interviews
Veertien films waren genomineerd voor de VPRO Tiger Awards, drie prijzen die elk jaar aan beginnende filmmakers worden uitgereikt. Cinema.nl stelde elk van hen vijf vragen. Ik heb drie van deze interviews gedaan.

- Interview Kelly Reichardt (Old Joy)
- Interview Han Jie (Walking on the Wild Side)
- Interview Sepideh Farsi (The Gaze)
> Alle Tijger-kandidaten

De uitreiking van de Tiger Awards was voor mij één van de hoogtepunten van het festival. Het was vooral leuk omdat ik twee van de winnaars, Reichardt en Jie, had geïnterviewd. Bij het interview met de derde winnaar, Manuel Nieto Zas (La perrera), was ik toevallig geweest om me voor te bereiden op mijn eigen interviews. Het maakt zo’n prijsuitreiking net even leuker als je alle winnaars zelf hebt gesproken.

Leukste momenten:
- De reactie van de Chinese regisseur Han Jie toen hij een Tijger won. Na een diepe buiging naar het publiek omhelsde hij spontaan en met tranen in zijn ogen de Zuid-Koreaanse ex-minister die de prijs uitreikte.

- Omdat Jie geen woord Engels spreekt zal het interview via een tolk gaan. Bekrompen genoeg verwacht ik iemand met een Chinese achtergrond, tot er een blonde jongen genaamd Jeroen de kamer binnenstapt en mijn vragen begint te vertalen...

- De workshop van Volkskrant-recensent Ronald Ockhuysen over recensieschrijven.

- Het praatje van de Argentijnse filmmaker en Tijger-kandidaat Alexis Dos Santos voor de start van zijn film Glue. Na de microfoon naar beneden te hebben gebogen om erbij te kunnen zegt hij in knullig Engels: ‘Thank you all for coming and I hope you enjoy the film.’ Misschien kwam het door zijn enorme bos haar en het feit dat hij een rood Spiderman-rugzakje om had, maar het was bijzonder grappig.

- Chocomel on the rocks: als ik vraag om een koude chocolademelk (om te voorkomen dat ze me automatische een warme geven), krijg ik een chocomel met ijs…

Aanraders:
- Tsotsi
- Me and You and Everyone We Know
- The Three Burials of Melquiades Estrada
- Caché
- Glue
- Tideland
- Eden