ATTENTION DEAR READERS!!!

As of january 2013 this blog is closed: I have started a new blog and will no longer post here on The Writing Tree. From now on you can find my photographs & tutorials here:


You can follow Nittybits through blogger, bloglovin' and facebook!

Hope to see you there soon :)

Love,
Jenny

Wednesday, May 30, 2007

Saturday, May 26, 2007

The Wonderful Wizard of Oz - L. Frank Baum

De tekenfilm keek ik vroeger altijd, maar het boek had ik nog nooit gelezen. Als tussendoortje dus, maar vooral omdat ik Wicked en Son of a Witch van Gregory Maguire hier heb liggen: The Wonderful Wizard of Oz.

En ach, wat zal ik er van zeggen? Het is een klassieker, een kinderboek en totaal niet boeiend om te lezen. Al zal het voor die tijd - 1900 - heel origineel zijn geweest en worden er hier en daar nogal wat hoofden afgehakt.

Gelukkig is niets voor niets: de scifi miniserie Tin Man, lichtelijk gebaseerd op het boek, belooft wel erg leuk te worden.

Thursday, May 24, 2007

Saturday, May 19, 2007

Ompotten...






















Iets zegt me dat mijn net omgepotte tuinkruiden er niet zo bij zouden moeten hangen... :S

Monday, May 14, 2007

Storm Thief – Chris Wooding

Toen ik Poison van Chris Wooding las, wist ik één ding zeker: zo moet je dus verhalen schrijven. Inmiddels zie ik dat hij bepaalde trucjes gebruikt, en vind ik zijn perspectiefwisselingen niet altijd even geslaagd, maar verhalen vertellen kan Chris Wooding nog steeds.

En hoe mooi en fantasierijk zijn verzinsels ook dit keer weer zijn, uiteindelijk draait het altijd allemaal om een jongen en een meisje die vreselijk van elkaar houden, maar het pas toegeven aan het eind.

En dat vind ik stiekem eigenlijk toch wel het leukst… :)

Wednesday, May 09, 2007

What the hell...

Op de douchegel in de badkamer staat beschreven hoe ik zeep moet gebruiken, maar als ik een nieuwe computer koop zit er nauwelijks een handleiding bij.

Now what's wrong with that picture?!

Saturday, May 05, 2007

Friday, May 04, 2007

Vrijdagavond

Vrijdag 4 mei, 20.00 uur. Nederland is twee minuten stil.

Door onze straat rijdt een auto. Met de ramen open. En de Arabische muziek eruit schallend.

Nice.

Very, very, very nice...

Vrijdagmiddag

'Jenny, er heeft zich een kleine ramp voorgedaan... Er moeten 586 banden opnieuw door de machine.'

(...)

Even vertaald: dat is drie weken werk in één klap weggegooid.

Geen bericht dat je vrijdagmiddag om 15.00 uur wilt krijgen...

Thursday, May 03, 2007

Black Powder War – Naomi Novik

Meestal vind ik boekenseries bestaande uit meer dan drie delen overdreven, maar na het lezen van het derde Temeraire-boek van Naomi Novik wil ik maar één ding: meer!!!

Gelukkig is het vierde deel, Empire of Ivory, al onderweg en staat de film gepland voor 2009. Want buiten het geweldige concept – tijdens de oorlog tegen Napoleon worden draken gebruikt in de oorlogsvoering; een combinatie van alternate history en fantasy dus – schrijft Naomi Novik ook nog eens als een trein.

Vooral nu er ook daadwerkelijk wat gebeurde – in het tweede deel zaten de hoofdpersonen driekwart van het boek niets te doen op een boot... – was Novik goed op dreef. Veel actie dus, maar daar staat tegenover dat de personages nog steeds vrij oppervlakkig zijn. Niet alleen hebben ze totaal nietszeggende namen – Allen, Bell, Digby, Dunne, Ferris, Hakley, Martin, Riggs: ze zijn allemaal zo anoniem dat ik ze nauwelijks uit elkaar kan houden –, maar hoofdpersoon William Laurence is nog steeds meer geïnteresseerd in zijn schoenen dan in zijn bemanning…

Nu snap ik dat status in die tijd erg belangrijk was, en dat Novik daar rekening mee wil houden, maar een beetje held toont toch wat meer inzet! Bovendien zijn de stukken waarbij het meer draait om de personages en hun vriendschappen dan om het plot gewoon erg leuk. Meer van dat dus hopelijk in Empire of Ivory!

Want ik kan niet anders zeggen: Novik krijgt het voor elkaar om situaties – of het nou actiescènes of gesprekken zijn – heel vlot maar heel sfeervol te beschrijven, in super soepel lopende zinnen zonder een woord te veel.

Zodra ik erachter kom hoe ze het in godsnaam voor elkaar krijgt, is dit boek waarschijnlijk heel leerzaam…

Grappig hoor...

... iemand besluipen, een kartonnen doos op haar hoofd zetten en dan snel een foto maken...


Gespot

"En hier ziet u een zwarte neger, uh, neushoorn."

Martin Gaus in Afrika.
(Uit de serie 'Dierenmanieren op Reis' - TROS 1996)