ATTENTION DEAR READERS!!!

As of january 2013 this blog is closed: I have started a new blog and will no longer post here on The Writing Tree. From now on you can find my photographs & tutorials here:


You can follow Nittybits through blogger, bloglovin' and facebook!

Hope to see you there soon :)

Love,
Jenny

Saturday, September 15, 2007

Tanglewreck - Jeanette Winterson

Het meisje heeft een waardevol klokachtig voorwerp in haar bezit, dat ze uit handen van twee slechteriken moet houden: een Britse Lord en een mooie, kille Lady. In de strijd om de macht over het universum reist ze door tijd en ruimte, waar wetenschap en magie hand in hand lijken te gaan. Gelukkig krijgt ze hulp van een jongen uit een andere wereld, die uiteindelijk haar leven zal redden.

His Dark Materials van Philip Pullman?

Nee! Was het maar waar…

Het is het plot van Tanglewreck, een boek van Jeanette Winterson over tijd. Net als Pullman probeert Winterson fantasie en wetenschap te combineren, maar in tegenstelling tot Pullman faalt ze. Want als je een episch verhaal wilt vertellen moeten de personages meer zijn dan karikaturen, en als je het plot wetenschappelijk wilt onderbouwen moet je niet opeens aan komen zetten met onverklaarbaar intelligente konijnen…

Kortom, had ik mijn TIJD maar gestoken in het herlezen van Pullman’s meesterlijke serie; het plot van Tanglewreck mag dan bijna hetzelfde zijn, het eindresultaat is dat absoluut niet.

1 comment:

  1. Dat is echt wel heel erg hetzelfde, hmm? Dat Pullman haar niet aanklaagt voor plagiaat! Gelukkig dat het niet zo goed is als de oorspronkelijke HDM-reeks. Heb echt genoten van die boeken. Nogmaals bedankt dat je ze met zachte dwang aan me het opgedrongen! ;-)

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.