ATTENTION DEAR READERS!!!

As of january 2013 this blog is closed: I have started a new blog and will no longer post here on The Writing Tree. From now on you can find my photographs & tutorials here:


You can follow Nittybits through blogger, bloglovin' and facebook!

Hope to see you there soon :)

Love,
Jenny

Friday, January 13, 2006

Friday the 13th

Vijrdag de 13e... Hopelijk is iedereen de dag een beetje goed doorgekomen. Kato, ben je niet expres onder ladders doorgelopen om aan Wouter en mij te bewijzen dat je niet in dat soort dingen gelooft? En dan verbaasd zijn als je zonder reden van je fiets valt en een hersenschudding oploopt... Met sommige dingen moet je gewoon niet spotten! ;)

Ik ben er vandaag in ieder geval achter gekomen dat een aantal van mijn goede voornemens nu al jammerlijk is gesneuveld. Allereerst heb ik alweer bijna twee weken last van mijn maag en ik was er weer lekker beroerd van. Daar gaat voornemen nummer 4: minder ziek zijn...

Dit keer werd het waarschijnlijk veroorzaakt door het eetfestijn tussen kerst en oud & nieuw. Oke, en omdat ik weer - totaal onnodig - over van alles en nog wat aan het stressen was... Exit voornemen nummer 2: minder stressen, meer doen. Om wat te ontspannen zou ik eigenlijk lekker moeten gaan sporten, maar ook dat is er nog niet van gekomen...

Maar, aan elk nadeel zit een voordeel zullen we maar zeggen :) Want doordat ik anderhalve week ziek op bed lag, was ik hard op zoek naar wat afleiding. En dus heb ik wat films kunnen kijken, waaronder:

- Maria Full of Grace: mooie film over een vrouwelijke bolletjesslikker uit Colombia.

- Cursed: Tiener/weerwolffilm van Wes Craven (Scream). Hoogtepunt: Ellie beledigt een vrouwelijke weerwolf die vervolgens doet wat elke weerwolf zou doen: haar middelvinger opsteken... Was ongeveer het stomste dat ik ooit heb gezien en een schande voor elke weerwolffilm, maar grappig was het wel :D

- Six Degrees of Separation: Uit 1993, maar had hem nooit gezien.

- Stand By Me: Ooit eens gezien als kind en toen vond ik hem erg mooi. Nu nog steeds vermakelijk, maar lang niet zo goed als ik me herinnerde.

- Memories of Murder: Nog maar een keer gekeken. Blijft echt een topfilm. En weer wat geleerd: de scène waarin één van de detectives de ander aanvalt omdat hij denkt dat het de moordenaar is die een vrouw aanvalt, is geïmproviseerd!!! Voor iedereen die de film niet heeft gezien: het gaat om een enorme kung fu karatetrap! De getroffen acteur was helemaal van de kaart :)

- (Een poging tot) Dead or Alive 1: Grootste teleurstelling sinds Dogville! (Misschien dus iets voor jou, Martin? ;) Begint met een aaneenschakeling van seks en geweld, minuten lang, zonder enige vorm van verhaal of logica. Net als bij Dogville kreeg ik uit frustratie spontaan een woedeaanval, zo slecht vond ik het. Na tien minuten ben ik afgehaakt. Ik probeer het een andere keer nog wel een keer. En dan sla ik dat begin zeker weten over!

- Disney's Robin Hood: Als kind heb ik deze film ongeveer 2,5 miljoen keer gezien. Op en top jeugdsentiment dus!

Daarnaast heb ik me vooral bezig gehouden met Star Wars: Knights of the Old Republic (Xbox) en ben ik weer wat opgeschoten met m'n verhaal/boek. Het vervelende daarbij is dat ik steeds nieuwe dingen tegenkom die ik slecht vind... Maar misschien moet ik gewoon even doorbijten en kijken wat het testpubliek (Wouter & Kato) ervan vindt... We zullen zien!

Vanavond een 'Friday the 13th' filmavond bij Jeroen, met onder andere Mission to Mars & I Know What You Did Last Summer. Misschien volgt dit weekend nog een update, maar met deze post met de lengte van een bescheiden novelle moet in ieder geval Kato even vooruit kunnen ;)

5 comments:

 1. Oeh, ik heb KOTOR 1 en 2 uitgespeeld op de PC, erg gave spellen!! Bijna te kort eigenlijk.
  En behalve dat ik met *natuurlijk* een huilende baby in de trein zat, was vrijdag de 13e me goed gezind ^_^

  ReplyDelete
 2. Hmmm, mij is niks overkomen, volgens mij... Heb dan ook niks uitgevoerd :)

  ReplyDelete
 3. WAT!!!! HOE KAN JE DOGVILLE NOU EEN SLECHTE FILM VINDEN!!!! Echt een meesterwerk!!
  Gelukkig vind je Maria Full of Grace wel een mooie film, daar heb ik ook van genoten.
  Op vrijdag de dertiende ben ik inderdaad expres onder een ladder doorgelopen, maar niet omdatd het vrijdag de dertiende was, maar omdatd ik áltijd onder ladders door loop :) Veel vaker dan ik van de fiets ben gevallen en een hersenschudding heb opgelopen (dat is me maar twee keer gebeurd! :))
  En over het voorleggen van je boek aan het testpubliek? Dat vind ik een zeer goed idee!

  ReplyDelete
 4. en wouter; ga nou alstjeblieft niets zeggen over dat ik twee keer dezelfde stomme typfout heb gemaakt door omdat met td te schrijven....

  ReplyDelete
 5. Nee natuurlijk doe ik dat niet! Ik wijs je wel op het feit dat je in plaats van een dubbele punt een puntkomma hebt gebruikt. :D

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.