ATTENTION DEAR READERS!!!

As of january 2013 this blog is closed: I have started a new blog and will no longer post here on The Writing Tree. From now on you can find my photographs & tutorials here:


You can follow Nittybits through blogger, bloglovin' and facebook!

Hope to see you there soon :)

Love,
Jenny

Tuesday, April 25, 2006

The United States of Panic

Voor het eerst in mijn leven hoopte ik dat ik zou falen. Want als mijn werkplannen zouden worden afgekeurd, hoefde ik me niet meer druk te maken tot september.

Helaas werden ze goedgekeurd… En dus verkeer ik sinds gisterochtend half tien in Totale Staat van Paniek.

Ik ben niet de enige. Ook Martin beleefde een Hevig Schrikmoment.

Dinsdagochtend, 11 uur. De zon schijnt, de vogels fluiten en Martin loopt met hond Pip door het bos. Pip mag inmiddels loslopen en huppelt vrolijk rond.

Nu is er iets dat jullie moeten weten over het bos bij ons in de buurt: voor het overgrote deel is dit een vredig, aangenaam recreatiegebied, maar erachter ligt een hei. Deze hei staat algemeen bekend als OCDTZGH: Ontmoetingsplek voor Compleet Doorgeslagen en Tevens Zeer Geile Homo’s. Ook recreatie, maar dan net iets anders. Het geheel ligt beschut en vlakbij de snelweg: voor hordes mannen blijkbaar reden genoeg om naar de hei af te reizen en onbeschaamd in de buitenlucht met wildvreemden van bil te gaan. Dat er twee meter verderop families met kinderen passeren kan hen blijkbaar - letterlijk - geen ene ruk schelen.

Afijn. Martin loopt met hond Pip door het bos en besluit een stuk af te snijden. Daarvoor moet hij alleen wel het jachtgebied van de Compleet Doorgeslagen en Tevens Zeer Geile Homo’s doorkruizen en dat doet hij niet graag. Niet alleen wordt hij dikwijls aangesproken of begluurd, tot aan je knieën door verfrommelde zakdoekjes en volgespoten condooms lopen vindt niemand een pretje. Maar, het is dinsdagochtend 11 uur! Martin besluit het erop te wagen.

Enkele minuten later stapt Martin in gedachten een open plek op. Te laat merkt hij het gevaar! Hij is omsingeld door niet één, niet twee, nee: een tiental Naakte tot Halfnaakte Mannen! En Martin beseft: hij is het prooi…

Als dit het einde van het verhaal was geweest, dan zou de schade nog beperkt zijn. Op het moment dat Martin echter vol schaamte de open plek wil verlaten, verschijnt daar Pip ten tonele… He! Wat zijn dat allemaal voor Gezellige Blote Mensen, moet Pip hebben gedacht, want het volgende moment rent, springt en huppelt hij van Naakte Man naar Naakte Man. Iedereen moet onder leiding van enthousiast en luid geblaf uitgebreid worden gegroet. Dat zijn baasje inmiddels de open plek zo snel hij kon heeft verlaten, maakt Pip niets uit. Veel te gezellig hier!

Uiteindelijk kreeg Martin Pip mee naar huis, waar hij zijn avontuur zonder kleerscheuren kon navertellen. Uiteraard tot groot vermaak van yours truly, die daardoor haar eigen Totale Staat van Paniek even liet voor wat het was...

:)

4 comments:

 1. Hahaha, hilarisch verhaal!
  Waar ga je nu uiteindelijk over schrijven? Mocht je hulp nodig hebben (mentale steun valt daar ook onder) moet je maar roepen!

  ReplyDelete
 2. Dank je Nora, dat zal wel nodig zijn ;) Ben inmiddels wel wat meer gewend aan het idee dat ik toch echt ga afstuderen, dus het gaat al iets beter :)

  Voor mijn afstuderen ga ik schrijven:
  - een visie over de invloed van videoclips op jongeren
  - een achtergrondverhaal over de onafhankelijkheid van de Nederlandse filmjournalistiek
  - een interview met journalist/schrijver Alex de Jong. Misschien dat je hem kent: hij is hoofdredacteur/uitgever van tijdschrift Pure Fantasy & won in 2004 de de Elf Fantasy Award voor De Raad van Zeven.

  Leuke onderwerpen dus, wat al heel erg scheelt natuurlijk :)

  ReplyDelete
 3. Yo, leuke onderwerpen Jen. Als je nog iets wil weten over invloed video-jongeren, dan kan ik hier vast ook nog wel wat scripties o.i.d. over dat onderwerp vinden...

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.