ATTENTION DEAR READERS!!!

As of january 2013 this blog is closed: I have started a new blog and will no longer post here on The Writing Tree. From now on you can find my photographs & tutorials here:


You can follow Nittybits through blogger, bloglovin' and facebook!

Hope to see you there soon :)

Love,
Jenny

Tuesday, May 16, 2006

De leugen regeert

Ayaan heeft gelogen. Ze zat niet in Somalië maar in Kenia. Ze heet niet Ayaan Hirsi Ali maar Ayaan Hirsi Magan. Ze werd niet geboren in 1967 maar in 1969.

Als ik in een stoffig vluchtelingenkamp in Kenia zat en ik kon wegkomen door te liegen dan zou ik dat ook doen. En iedereen die zegt het niet te doen is of een leugenaar, of een hypocriet.

We zitten hier in onze doorzonwoningen, met ons schone water uit de kraan en onze uitpuilende koelkasten. Makkelijk gezegd, dat je niet zou liegen.

Wat ook makkelijk is: Verdonk de schuld geven. Minister ‘regels zijn regels’ Verdonk doet precies waarvoor ze is ingehuurd. Met genoeg steun van de Nederlandse politiek gooit ze 26.000 mensen het land uit. Mannen, vrouwen en kinderen die hier al jaren wonen, een sociaal leven hebben opgebouwd, naar school gaan en de taal spreken kunnen zonder pardon oprotten. “Ga maar lekker in ‘je eigen land’ liggen creperen, dan hebben wij er geen last van. Het is hier namelijk zo vol! Jeminee, ik kan geen stap meer verzetten!” En blijkbaar krijgt ze genoeg steun, want ze kan haar belachelijke beleid tot nu toe – letterlijk – zonder pardon uitvoeren.

Nee, natuurlijk maakt ze geen uitzondering voor Ayaan Hirsi Ali. Als ze dat zou doen zou ze net zo goed meteen ontslag kunnen nemen. Dan was ze namelijk ook de lul geweest. “Ja, zeg, hallo! Een beetje een uitzondering maken voor een partijgenoot! Hoe durf je!”

Wat een hypocrisie! We sturen hele gezinnen met kinderen terug naar Congo (“Het is wel veilig, maar een beetje moeilijk omdat er geen regering is” WTF?!) en veertienjarige meisjes moeten hun toekomst opgeven om terug te gaan naar Afghanistan of all places. En al die tijd kan Verdonk gewoon haar werk doen met behulp van de Nederlandse regering. Maar nu datzelfde beleid een kamerlid het land uit bonjourt staat de hele politiek op zijn kop. Dan doet Verdonk opeens iets fout.

Ik denk dat al die hypocriete, egocentrische, treurige, achterbakse, schofterige klootzakken in Den Haag zich maar eens even heel diep moeten gaan zitten schamen in hetzelfde hoekje als de schijnheilige, foute, walgelijke types die zeggen dat liegen om ons landje binnen te komen fout is. Want we weten allemaal dat we zouden liegen alsof het gedrukt stond als wij in een tent in Afrika zaten, of we het nou toegeven of niet.

En Rita Verdonk? Die zou waarschijnlijk nog het hardst liegen van allemaal.

4 comments:

 1. MIJIJIJIJIJN DOCHTER!!!!!!

  ReplyDelete
 2. Oh ja Rita from hell, go to hell, NOW!!!

  ReplyDelete
 3. Ayaan:
  't is een vreemd'ling zeker
  die verdwaald is zeker
  'k zal eens even vragen naar z'n naam.......

  ReplyDelete
 4. Hele terechte betoog/beschouwing, ik ben het er totaal mee eens en vind de Nederlandse regering een zooi ongeorganiseerde boel dat meer vriendjes politiek hanteerd dan Saddam Hoesein.

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.