ATTENTION DEAR READERS!!!

As of january 2013 this blog is closed: I have started a new blog and will no longer post here on The Writing Tree. From now on you can find my photographs & tutorials here:


You can follow Nittybits through blogger, bloglovin' and facebook!

Hope to see you there soon :)

Love,
Jenny

Tuesday, May 09, 2006

Return of the Hoekjes-Mummel

De Hoekjes-Mummel is terug! Dagenlang stond hij vorige zomer op een straathoek in het centrum van Laren om zich heen te kijken. En zie daar: een nieuwe variant op de Mummel (een eenzaam persoon die tegen zichzelf praat/mompelt) was geboren.

Nu is hij terug. Tessa spot hem op zijn vaste hoek. Even later loopt hij door het centrum. Uit pure nieuwsgierigheid zetten we de achtervolging in. Zullen we er eindelijk achterkomen wat deze Mummel bezielt? Waarom staat hij uren achter elkaar om zich heen te kijken? Wacht hij op een lang verloren liefde? Telt hij auto’s? Doet hij onderzoek voor een Geheime Organisatie?

We zullen het waarschijnlijk nooit weten… Na een korte achtervolging raken we de Hoekjes-Mummel kwijt. Misschien dat we ooit nog eens het lef hebben om hem aan te spreken...

2 comments:

 1. Leuke vrijetijdsbestedingstip:

  Neem plaats in iedere willekeurige trein. Zorg ervoor dat je in een drukke wagon zit en probeer je tussen twee mensen in te wringen. Als je eenmaal zit, begin je te mummelen.

  Als volgt: Pfff, nee... Echt niet...prrr, tralalalaaaa! 2 glazen sherry, lieverd, met de dop er nog op... nee, nee, nee, echt niet. ik ben mooit in Moskou geweest...waarom? waarom vraag je...? Moetatata, jippiedeflippiejoka! pufffff... etc.

  Pas het mummelen altijd fluisterend toe, zodat mensen hun best doen om je te kunnen horen. Zodra ze dichtbij zijn om goed te kunnen luisteren, ku je voor de grap een luide uithaal laten horen...

  zoals:
  -KIPFILET!!!
  -ZONDAGAVONDEN!!!
  _ZAKADOEDOE!!

  Hard lachen is sowieso altijd een goede optie.

  Vergeet niet je lichaamstaal ook aan te passen: loop wankelend, met gebogen rug, kijk naar dingen die er niet zijn en schud sowieso de hele tijd met je hoofd, alsof iemand je tegenspreekt.

  Doel van deze acties: het zo snel mogelijk leegkrijgen van je wagon.

  Leuke variatie: organiseer een mummelwedstrijd! Kies ieder een verschillende wagon en kijk wie er het eerst zijn wagon leeg is!

  Gegarandeerd succes!

  ReplyDelete
 2. ik zie een verhaal aankomen....

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.